Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین مهدی بیک؛ نماینده مردم اهواز و باوی در مجلس در تشریح چرایی عدم تصویب بند و تبصره 2 لایحه بودجه در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: این بند بعد از مباحث فراوانی که در خصوص آن مطرح شد به کمیسیون تلفیق بازگشت تا مشخص شود چه اقشار و گروهی مشمول آن می شوند. اما موضوعی که پیرامون بحث همسان سازی حقوق بازنشستگان مطرح شد، مرتبط با تبعیضی است که در خصوص پرداختی اقشار مختلف بازنشسته ایجاد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی دولت برای برخی بازنشستگان کشوری و لشگری افزایشی 50درصدی را لحاظ کرده بود، بدون اینکه برای بازنشستگان شریف تامین اجتماعی اقدامی کند. البته با توجه به شرایط معیشتی کشور، افزایش پرداختی به بازنشستگان کشوری و لشگری حق آنهاست، اما تبعیضی که نسبت به بازنشستگان تامین اجتماعی شده، بی عدالتی محض است.

یوسفی با اشاره به ضرورت پاسخگویی به مطالبات به حق بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: کارگر شریف تامین اجتماعی که بیش از 30سال برای کشور و اقتصاد کار کرده و حق بیمه پرداخته است، امروز که باید از سرمایه گذاری خود بهره ببرد، به حال خود رها شده است. این در حالی است که سازمان تامین اجتماعی بین 200 تا 300هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد. این مطالبات در واقع، اموال و دارایی های بازنشستگان و کارگران شریف تامین اجتماعی است. این یک تبعیض آشکار است که باعث دغدغه این عزیزان شده است. دولت این مطالبات را پرداخت نکرده و پس از آن هم فرایند همسان سازی برای بازنشستگان تامین اجتماعی  انجام نشده است.

عضو کمیسیون تلفیق مجلس همچنین یادآور شد: ما در کمیسیون تلفیق پیشنهاد دادیم 90هزار میلیارد تومانی که دولت در بودجه اصلاحی 1400 در نظر گرفته تا از طریق فروش اموال و... این منابع برای همسان سازی حقوق بازنشستگان، معلمان، رزمندگان معسر یا بیمه فراگیر و... تدارک دیده شود به 150هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کند. اما در حال حاضر موضوعی که مطرح شده، آن است که اجرای همه این تکالیف و تعهدات نیازمند بیش از 300هزار میلیارد تومان است و این رقم 150هزار میلیارد تومانی به تنهایی پاسخگوی این حجم از تعهدات و مطالبات نیست.

کمبود منابع باید از طریق مالیات جبران شود

یوسفی در خصوص  راهکارهای عملیاتی برای جبران این عدم توازن گفت: پیشنهاد شخصی من تامین منابع مورد نیاز از طریق مالیات است. ما باید بر اساس عدالت حرکت کنیم و از تبعیض فاصله بگیریم. اگر معافیت مالیاتی خوب است برای همه از جمله کارگران، پرسنل نیروی انتظامی، معلمان، کارگران شهرداری و...نیز باید در نظر گرفته شود. اگر اقشار محروم جامعه مالیات می پردازند، نباید در برخی وزارتخانه ها و اقشار، معافیت های مالیاتی در نظر گرفته شود. هرچقدر هم مجموعه ای خوب وشریف و اثر گذار باشد، نباید باعث تبعیض شود. این برای مردم قابل قبول نیست که برخی افراد و گروه ها 25درصد و بیشتر دریافتی خود را مالیات بپردازند، اما برخی گروه ها و وزارتخانه ها از معافیت های مالیاتی برخوردار شوند. مجموعه این عوامل باعث شد تا این بحث به کمیسیون تلفیق عودت داده شود تا کمیسیون نظر نهایی را بدهد.

عضو کمیسیون تلفیق مجلس در پاسخ به این پرسش خبرنگار اقتصادآنلاین که به نظر شما سرنوشت نهایی طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و بحث اخذ مالیات از گروه های مختلف چه سرانجامی پیدا می کند؟ گفت: اکثر نمایندگان معتقدند هم در خصوص پرداختی ها و هم در خصوص اخذ مالیات باید به سمت عدالت و رفع تبعیض حرکت کنیم. اما در برخی موارد بحث تعارض منافع نیز پیش می آید. به هر حال برخی افراد و جریانات از ارتباطات خاص و فضاسازی‌های قوی رسانه ای برخوردارند و صدای خود را بلند می کنند و دریافتی خوبی دارند. ضمن اینکه زیر چتر معافیت های مالیاتی نیز قرار می گیرند. اما اکثریت دیگری هم هستند که به رسانه ها دسترسی ندارند و با مراکز با نفوذ ارتباطی ندارند و در نهایت باید مالیات بیشتری پرداخته و دریافتی کمتری نیز داشته باشند.

این نماینده با اشاره به نمونه های مصداقی چنین تبعیض هایی گفت: در برخی وزارتخانه ها متاسفانه می بینیم که یک کارمند، یک بازنشسته شریف، یک نیروی لشگری و کشوری و انتظامی که امنیت و اعتبار کشور به آنها وابسته است، با حقوق 4الی 5میلیون تومان، مالیات می پردازند، اما برخی از اقشار دیگر هم حقوق های چند ده میلیونی می گیرند، اما از پرداخت مالیات معاف هستند. معنای این اظهارنظر این نیست که عدالت یعنی اینکه همه باید یک رقم دریافتی یا یک عدد، پرداخت مالیات داشته باشند، اما ترویج حس تبعیض بدون تردید برای مردم آزار دهنده است.

او افزود: قانون خدمات کشوری می گوید هرکسی با هر سطح علمی، با هر تخصص و دانشی که در وزارتخانه ای، یک کار مشخص را انجام می‌دهد و دریافتی مشخصی دارد، در حقوق دریافتی اش، نباید تفاوتی با فرد دیگری که همان کار را در وزارتخانه دیگری انجام می دهد، داشته باشد. این قانون خدمات کشوری و برنامه ششم توسعه است. به عنوان مثال شخصی با مدرک دکترا در یک وزارتخانه 5میلیون تومان دریافتی دارد، اما شخص دیگری با مدرک کارشناسی ارشد در وزارتخانه دیگری در ازای همان سطح کار، 15میلیون تومان دریافت می کند و مالیات هم نمی پردازد.

یوسفی با اشاره به این واقعیت که عدالت به معنای این نیست که به همه افراد یک نوع حقوق داده شود، گفت: البته مشاغل حساسی مانند کادر فداکار سلامت یا شخصی که در دریا، دکل های نفتی را ساماندهی می کند یا پزشکی که به مناطق محروم می رود و ماه ها خانواده خود را نمی بیند، باید دریافتی بیشتری هم داشته باشند و کسی معترض این پرداختی ها نیست. اما چنانچه شخصی در تهران و فعالیت های روتین ستادی، 2برابر شخص دیگری که همین وظایف را به عهده دارد، حقوق بگیرد، قابل قبول نیست. معتقدم یک مطالبه عمومی در خصوص حقوق و مالیات باید ایجاد شود تا به سمت عدالت حرکت کنیم. مردم از هر نوع تبعیض گلایه مند هستند. اینکه فردی در یک وزارتخانه 5میلیون حقوق بگیرد و 20درصد مالیات بپردازد، بعد در همان وزارتخانه، شخص دیگری، 25میلیون تومان حقوق بگیرد، اما از معافیت مالیاتی نیز برخوردار باشد یا 10درصد مالیات بپردازد، آزار دهنده است.

عضو کمیسیون تلفیق در پایان خاطرنشان کرد: من از اقتصادآنلاین و رسانه هایی که تلاش می کنند این مباحث را پیگیری کنند، تشکر می کنم. معتقدم یکی از مهمترین گزاره ها در بحث شفاف سازی، روشن کردن ابعاد مختلف چنین تبعیض هایی است. مردم باید بدانند، من نماینده چقدر حقوق می گیریم و چقدر مالیات می پردازم. فلان مدیر و کارمند و کارشناس در فلان وزارتخانه و سازمان و ارگان چه میزان دریافتی دارد و چه مقدار مالیات می پردازد. هرچند من یکی از موافقان طرح شفاف سازی آرای نمایندگان هستم، اما معتقدم باید شفاف سازی ها را به سایر حوزه ها نیز تسری دهیم تا یک اتاق شیشه ای در بخش های اقتصادی و مدیریتی کشور شکل بگیرد.

پربیننده ترین تکلیف جدید مجلس به آموزش و پرورش رای بالای نمایندگان به طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی/ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۰اجرایی می‌شود مبادله رمز ارزها در کشور ممنوع است افزایش حقوق کارکنان در سال آینده به کمیسیون تلفیق ارجاع شد شرایط فروش اقساطی خودرو به جانبازان مشخص شد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مهدی بیک مالیات برجام همسان سازی حقوق بازنشستگان بازنشستگان تامین اجتماعی کمیسیون تلفیق میلیارد تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۹۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر رییس مجلس درباره حقوق اردیبهشت 1403/ قالیباف: دولت باید متناسب سازی حقوق بازنشستگان را این ماه اجرا کند

به گزارش خبرنگار جماران؛ در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی محمد باقر قالیباف رییس مجلس در راستای اجرایی نشدن متناسب سازی حقوق بازنشستگان، گفت: در پایان سال گذشته احکام و تبصره‌های بودجه ۱۴۰۳ به دولت ابلاغ شد و دولت مجوزی برای تامین اعتبار از محل یک درصد ارزش افزوده برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان پیدا کرد. دولت هیچ مشکل قانونی برای تامین اعتبار و پرداخت ندارد و اگر مشکلی در فروردین‌ماه بوده به صورت قطع در اردیبهشت‌ماه رفع شده و باید انجام شود.

وی افزود: به بازنشستگان این اطمینان را می‌دهم که اراده دولت و مجلس بر اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان است که دولت مجوز قانونی دارد و تامین اعتبار هم صورت گرفته است.

دیگر خبرها

  • علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد
  • قالیباف: اراده دولت و مجلس اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است
  • قالیباف: دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد
  • خبر رییس مجلس درباره حقوق اردیبهشت 1403/ قالیباف: دولت باید متناسب سازی حقوق بازنشستگان را این ماه اجرا کند
  • خبر مهم قالیباف درباره حقوق اردیبهشت بازنشستگان | درباره همسان‌سازی حقوق اطمینان می دهم که ...
  • دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد
  • بازنشستگان مطمئن باشند که «همسان‌سازی حقوق» آن‌ها انجام می‌شود
  • برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اعتبار شده است
  • بازنشستگان مطمئن باشند که «همسان‌سازی حقوق» آنان انجام می‌شود
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد